![]() |
![]() |
-dark_lion- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam mam takie pytanie czy jest możliwe aby ustawić danemu newsowi czas jego wygaśnięcia? załóżmy ze dodałem w poniedziałek tekst na stronę główna i chciałbym żeby zniknęła po 2 dniach od czasu jego nadania.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu się chyba thek nie zrozumieliśmy. Miałem na myśli taką sytuację:
W aplikacji jest opcja ustawienia czasu ważności newsów. Czyli np admin systemu ustala, że teraz news jest newsem przez 7 dni - taką wartość ustawia. Następnie przy pobieraniu newsów pobierana jest liczba dni, gdy news jest aktualny i pobierane są tylko te, które spełniają warunek (konieczne jest oczywiście zapisywanie daty utworzenia newsa). Nie ma tu żadnego corna, procesów, usuwania, etc. Po prostu select, z tym, że zamiast ustawiania na sztywno - ważność jest pobierana z konfiga aplikacji. W większości przypadków najlepiej jest ustawiać termin ważności dla każdego news'a osobno, indywidualnie, ale są też przypadki/systemy/wymagania, gdzie lepiej jak jest limit ustawiony odgórnie z łatwą możliwością zmiany. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.10.2025 - 00:48 |