![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem jest prosty. Mam słowo po angielsku i chcę w partialu należącym do jednej akcji przetłumaczyć go inaczej, a w partialu innej akcji inaczej. Czy jest na to jakiś sposób? Na przykład wybór pliku tłumaczeń? Czy jakoś inaczej.
|
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To może nie tak, bo z tego co pamiętam to JAVA początkowo miała być rozwijana jako produkt komercyjny, więc może dlatego te standardy. A PHP miał całkiem inną drogę rozwoju (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Jeżeli o mnie chodzi to zdarza mi się pracować z różnymi językami i technologiami, niektóre z nich nawet nie wiedziałem, że istnieją. Co do języka programowania czy framework'a to cóż można powiedzieć tylko tyle, że każdy programuje w czym chce. Ja zaczynałem od C++ przeszedłem do PHP, no a teraz to różnie zazwyczaj jest to JAVA (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Wróciłem do PHP bo chcę coś napisać, i szukałem języka, dla którego jest najłatwiej i najtaniej znaleźć hosting. A Symfony zostało wybrane przez wzgląd na framework SEAM dla JAVA, z którym również pracowałem i baaardzo przypadł mi do gustu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) A teraz sobie marudzę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) EDIT: A co do XILFF - w sumie to muszę Ci przyznać rację (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował yaotzin 7.01.2011, 21:05:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 02:01 |