![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok przyznam, że w php jestem noobem, jednak do tygodnia staram się jak
mogę ;] nich ktoś mi powie dlaczego ten super skrypt nie działa z bazą danych się łączy
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miło mi, proszę bardzo, ale... ekhm... popraw: Z Jeszcze gdzieś był jakiś byk, ale nie pamiętam już gdzie. Po za tym sprawdzaj czy faktycznie udało się zarejestrować użytkownika, bo podejrzewam, że tego nie sprawdzasz - zarejestrowałem jakiegoś fikcyjnego koleżkę, a nie mogę się na niego zalogować, czyli o co chodzi? Został zarejestrowany czy nie ? // edit Whooa! Nie zauważyłem wcześniej. Spójrz w kod strony. Dołączasz dwukrotnie doctype, rozpoczynasz dwukrotnie <html> i sekcję <head> Popracuj nad tym, bo coś źle inkludujesz. Nie mam czasu sprawdzać zabezpieczeń jeżeli jakieś są w ogóle. Sorry za byka;} został zarejestrowany, po prostu konta były nieaktywne, konta są już aktywne poprawiłem wyświetlającą się informacyjne na Niewłaściwy email lub hasło <br>Lub<br> Twoje konto nie jest aktywowane! Linie 8 do 17 to definicja funkcji checkPass której nigdzie nie wywołujesz. Czyli kod między 8 a 17 nigdy się nie wykonał. Jeśli hasło będzie różne to zastosuj else a nie stosuj drugiego ifa dla przypadku jak będzie prawidłowe. Mówisz o kodzie, który wklejałem na forum? Ten kod uległ radykalnym modyfikacjom ;] Ten post edytował Mr.Niceguy 4.01.2011, 14:02:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 01:42 |