![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam następujący problem otóż, pobieram z bazy danych wartość będącą liczbą i teraz mam problem ponieważ potrzebuję to przypisać mam kod
następnie to przypisuje w pliku do którego załączam tą tablice, $ranga[$r[rank]]. I po tym właśnie zwraca mi błąd Warning: Illegal offset type in ... on line 3,4,5,6 Bardzo bym prosił o pomoc gdyż jestem początkującym programistą i nie wiem za bardzo gdzie zrobiłem błąd. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
3) Oczywiście, dobra uwaga - już poprawiłem.
2) PHP niestety nie informuje na poziomie języka o tym jakie wyjątki może dana metoda wyrzucić, ale w miarę dobrze udokumentowany już kod tak. Z return false; jest ten problem, że bardzo często nie sprawdza się czy taka właśnie wartość została zwrócona, wyjątki zaś wymuszają (w przypadku PHP nie jest to do końca prawdą) na nas obsługę tego błędu, albo przynajmniej świadome zignorowanie go. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 03:42 |