![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, Chcę napisać skrypt który wylosuje dwie nazwy z wyszczególnionych tak aby nie były to dwie takie same liczby np:
kot, pies, ryba, surykatka, dzik, słoń <<< i z tych wyszczególnionych chcę alby wylosowały się dwie różne. Z góry dzięki (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) P |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robisz link np. <a href="index.php?glos=<?php echo $input[$rand_keys[0]]; ?>">NAZWA</a>, później dajesz if (isset($_GET['glos'])) i robisz zapytanie UPDATE gdzie w WHERE podajesz $input[$rand_keys[0]] i tyle. Jeśli nie rozumiesz, poczytaj jakieś kursy, czy coś. Mniej więcej rozumiem ale wychodzi mi coś takiego: Na stronie pojawia się właśnie ten napis "NAZWA" z przekierowaniem na /index.php?glos= <<< i po znaku "=" wylosowuje się nazwa marki (nie przynosi to żadnego rezultatu oprócz tego, że strona się odświeża) Oto mój kod PHP:
Co mam teraz zrobić żeby po kliknięciu na nazwę telefonu dodało do mojej bazy: Baza: ranking_tel Tabela: telefony Pola: Jakie powinny być?... Chodzi o to żeby po kliknięciu na np: "Nokia" >> został dodany 1 głos dla tej marki. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 13:00 |