![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy istniej możliwość przywrócenia domyślnej wartości w danej kolumnie w bazie mysql po zamknięciu przeglądarki.
Coś w rodzaju auto DEFAULT. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A skąd niby baza danych ma wiedzieć, że ktoś zamknął przeglądarkę, kiedy ona nawet nie wie, że istnieje coś takiego, jak przeglądarka? Podstawy działania aplikacji PHP się kłaniają.
Do problemu zabierasz się od niewłaściwej strony. Nie prościej po prostu ustawić ciastko z określonym czasem aktywności? Wtedy nawet wyłączenie i ponowne włączenie przeglądarki nie usunie go, a użytkownik dalej będzie mieć swoją niewylogowaną sesję. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A skąd niby baza danych ma wiedzieć, że ktoś zamknął przeglądarkę, kiedy ona nawet nie wie, że istnieje coś takiego, jak przeglądarka? Podstawy działania aplikacji PHP się kłaniają. Czytałem właśnie o wyzwalaczach -w bazie dany oracle jest napisane Cytat wyzwalacze wykonywane są gdy struktura bazy (struktura tabeli) jest modyfikowana oraz gdy użytkownik łączy się lub rozłącza z bazą danych. więc możliwa jest modyfikacja bazy po rozłączeniu z bazą danych ,nie wiem jak z mysql.Nie za dużo pisze się tutaj o wyzwalaczach:( |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
więc możliwa jest modyfikacja bazy po rozłączeniu z bazą danych ,nie wiem jak z mysql Tylko weź pod uwagę, że w większości przypadków skrypt działa tak: łączy się z bazą, pobiera dane, rozłącza. Czyli w efekcie będziesz miał zdarzenie rozłączenia z bazą danych w momencie wczytania strony, a nie fizycznego jej opuszczenia przez użytkownika. Do tego mylisz nieco pojęcia: użytkownik strony to nie użytkownik bazy danych. Przecież wszyscy użytkownicy strony korzystają z tych samych danych dostępowych do bazy danych (login + hasło) zapisanych gdzieś w konfiguracji. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 16:49 |