![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałbym stworzyć formularz zamówienia w którym zamawiającego i zamawiane pozycje wybiera się z bazy MYSQL. Jak Waszym zdaniem podejść do tematu. Czy da się osiągnąć coś takiego na jednym formularzu i dynamicznie dodawać do niego kolejne pozycje towarowe? Jak na razie nie mam pomysłu na pobranie (wybranie) zamawiającego i wypełnieniem tymi danymi odpowiednich pól formularza. Tworzyłem listę SELECT, to by działało, ale zamawiających jest zbyt wielu aby ten sposób był odpowiedni. Czyli muszę stworzyć listę z możliwością wyszukiwania i pobrania potrzebnych informacji wybranej pozycji do formularza. Niestety nie wiem jak to zrobić. A ten sam mechanizm jest potrzebny do pozycji zamówień. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobrze Markonix.
Zablokowanie pól itd to rozumiem i nie jest to dla mnie problemem. Mój problem polega na tym, że to nie będzie lista rozwijana, a przejście na stronę z wyświetlonymi rekordami z bazy i tam za pomocą wyszukiwarki znajdę potrzebne dane, interesujący wiersz będzie kierował z powrotem z informacjami w $_GET albo $_POST i tu zaczyna się problem. Jak najlepiej zadbać aby dane które były już wypełnione, były w tym formularzu. Męczyć SESSION (tego nie będzie mało) zacząłem myśleć o XML, ale napisałem ten wątek bo może jest na to metoda, a ja swoimi wymysłami sięgam prawą ręką do lewego ucha :-) . Jestem samoukiem i cały czas się uczę, chętnie dowiem się jak to się robi zgodnie ze sztuką. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 13:45 |