Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP]Segregacja według dat wyników z kodu źródłowego innej strony
honytowk

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witajcie mam pewien problem, otóż od pewnego czasu próbuje wyciągnąć dane (o wygranych turniejach) z portalu kurnik do swojego panelu administracyjnego (chce zrobić pewien system oceniania)

Ma to działać na zasadzie takiej że ludzie którzy będą się rejestrować na moim portalu [takimi samymi nickami jak na kurniku] zostaną wyświetleni w Panelu administracyjnym i ich turnieje które ostatnio wygrali

http://www.kurnik.pl/stat.phtml?uid=volt00...gid=ld&sk=5 <- tutaj pokazuje link ze statystykami przykładowego użytkownika i teraz z tego linku wyciągnąłem dane klasą " cutter " jest to klasa która wyciąga z podanej strony kod źródłowy a następnie ucina do pożądanych wyników.

w taki sposób wywołuje wyniki pożądanego usera:
  1. $w = new cutter('http://www.kurnik.pl/stat.phtml?uid='.$data["user_name"].'&gid=ld&sk=5', true);
  2. $w -> start('<table width="100%" cellspacing="2" cellpadding="2" border="0" class="ktb">', false, 1);
  3. $w -> end('</table>', false, -1);
  4. $w -> replace('</i>','<i>');
  5. $w -> replace('</b>','</i>');
  6. $w -> delete('<hr>');
  7. $w -> delete
  8. $datownik = $w->cut();
  9. echo"".$datownik."";

wynikiem jest:
Cytat
5299583 2010-12-28 (wto.) 00:30 volt00loca 3r, 2m 6 6 5299280 2010-12-27 (pon.) 22:40 nastka17 6r, 2m 16 12

Mogę oczywiście to pociąć na poszczególne elementy czyli zrobić oddzielnie zmienne do: id, daty, nicka założyciela konkursu

ale problem mam tego typu, że potrzebuje to posegregować według dat wyniki które są wyświetlane a zapisywać je do bazy nie mam za bardzo jak, ponieważ jeden user moze grać po kilka razy w tygodniu i wyświetli tak jak teraz 2 wyniki do jednego użytkownika.

Ma ktoś jakiś pomysł jak to posegregować nie zapisując do bazy ?

nie chce się narzucać, ale byłbym bardzo wdzięczny jeżeli ktoś z was zechciałby mi pomóc jeżeli tylko potrafi (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
tehaha

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

ale w czym dokładnie problem? dostajesz wynik danych w jednej linijce, no to trzeba go przerobić na bardziej użyteczną formę, najpierw rozbić przez explode() na przecinku, żeby rekordy były oddzielnie, następnie rozbić na spacji po to aby dobrać się do daty, a całość danych przepisać do nowej tablicy gdzie data będzie kluczem(dzięki temu łatwo posegregujesz dane), i w niej będą tablice z danymi przypisanymi do tej daty.

kilka pętli i gotowe
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 14.10.2025 - 11:11