![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy istniej możliwość przywrócenia domyślnej wartości w danej kolumnie w bazie mysql po zamknięciu przeglądarki.
Coś w rodzaju auto DEFAULT. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 8 Dołączył: 10.11.2010 Skąd: Polska,Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie wiem może ja coś,źle robię ale za każdym razem Sesion_key się zmienia,jedyny zapis do bazy odbywa się poprzez Update .Session_key musi być stały podczas sesji. Session_key tworzysz wyłącznie podczas próby zalogowania jeśli wszystkie warunki się zgadzają. Podczas odświeżania strony podbijasz tylko session_time na aktualny czyli time(). Cytat a chciałbym uzyskać efekt odwrotny.Jakoś nie mogę sobie z tym poradzić Powiedzmy sobie że są dwie tabele account i account_session. W skrócie wyglądają one tak account: account_id username passwrod account_session: account_id session_key session_time session_ip session_browser I przykładowo 1 klient się loguje wszystkie warunki się zgadzają. Aktywnej sesji dla danego użytkownika nie ma, to dodajesz wpis do tabeli account_session. Teraz przychodzi drugi klient i chce się zalogować na tego samego użytkownika (Po loginie sprawdzasz jego account_id i sprawdzasz w account_session) Podczas sprawdzania warunków musisz zrobić jeden tak by sprawdził czy dla danego użytkownika jest sesja i czy jest ona aktywna czyt. session_time (session_time >= ( time() - 900 ) dla 15minut). Jesli jest wyświetla komunikat że jest aktywna sesja i nie można się zalogować, jeśli nie ma aktywnej sesji jedzie dalej z logowaniem i tworzysz sobie session_key i dodajesz wpis do tabeli account_session. Ten post edytował kulczycki 30.12.2010, 00:44:49 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 06:52 |