![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 500 Pomógł: 1 Dołączył: 29.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, w jaki sposób mogę skierować zapytanie do wybranej bazy w php?
Mam stronę podzieloną na 2 części jedna pobiera dane z jednej bazy a druga z drugiej i teraz nie wiem jak to połączyć |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 8 Dołączył: 10.11.2010 Skąd: Polska,Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie da się pracować na raz na dwóch bazach. Musisz połączyć się 2x do różnych baz. .Nie prawda. Da się wykonać query które odwołuję się do dwóch innych baz (czyt. nie serwerów). Jeśli użytkownik ma dostęp do obu baz wystarczy przed nazwą tabeli dać:
Nie raz tak robiłem zapytania żeby wykonać pewne statystyki. Mając bazę postaci i osobną bazę kont. Może też to być spowodowane tym że mam serwer dedykowany i root-em wykonywałem te zapytania. Cytat Mam stronę podzieloną na 2 części jedna pobiera dane z jednej bazy a druga z drugiej i teraz nie wiem jak to połączyć A jeśli Ci chodzi o takie coś. Klasa statyczna która przechowuje obiekty PDO w zmiennej i przy pobieraniu sobie wybierasz. Naraz łączysz się z 2,3,4,5,6 itd. bazami. Ten post edytował kulczycki 29.12.2010, 14:52:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 04:40 |