![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 4 Dołączył: 13.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam kolejny problem,
Otóż chciałbym jakoś wygenerować sobie obrazek z tekstem zawierającym polskie znaki. Dotychczas pisałem strony w utf-8 i nie miałem problemu. Pisze w pspadzie i kodowanie przestawiłem sobie na utf-8 A oto początek mojego kodu :
czcionka jaką pobieram to arialbold |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 4 Dołączył: 13.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam zmiana kodowania nic a nic nie daje w napisach na zdjęciach.
zmieniłem troche funkcje pisania tekstu może ktoś to przejrzy i dostrzeże jakiś błąd albo coś poradzi. Funkcja pobiera automatycznie tekst. Strona indexowa która używa tej funkcji jest zakodowana w utf-8 i z tego co widzę zmienna przyjmuje prawidłowe litery. Zmienia się to juz przy wprowadzaniu tekstu na obrazek.
teraz przy tytułach gdzie mam polskie litery wyświetlany jest błąd : Warning: imagettftext() [function.imagettftext]: any2eucjp(): something happen in Witam serdecznie, bardzo dziękuję wszystkim za pomoc. Z tego co wujek google mi powiedział problem z wersją 5.1 PHP ( o ile się nie mylę ) Na serwerze wszystko pięknie hula . Ten post edytował Micchaleq 28.12.2010, 16:47:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 01:07 |