![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałem na stronie wyświetlać nagłówki ew. z zajawką z kanały RSS. Próbowałem już wielu kodów, ale nie działają. Przynajmniej w mojej sytuacji, gdy stronę mam kodowaną w iso-8859-2, a kanał jest w uft-8. Wreszcie znalazłem lastRSS i już by było wszystko ok - bo wszystko ładnie zmienia, ale wywala Notice: Undefined property: lastRSS::$rsscp in C:\wamp\www\rss2\lastRSS.php on line 106, więc patrze o co chodzi w wierszu 106 w pliku lastRSS.php i jedyne co wymyśliłem to usunięcie wiersza 105 i 106 czyli:
,ale bez tego na mojej stronie działa tylko kanał w kodowaniu iso-8859-2. Kanał utf-8 - krzaki. Co mogę zrobić? Bardzo proszę Was o pomoc. Można powiedzieć że ten kod (kodowanie w iso-8859-2 i zamiana utf-8 na iso) to szczyt marzeń, którego od dawna nie mogę zdobyć. Proszę też nie piszcie że najlepiej zmienić kodowanie strony na utf-8 - bo to odpada. W kodzie zmieniłem tylko kodowanie (na iso-8859-2). Kod ze strony: http://lastrss.oslab.net/index.php?q=doc/examples - "Multilingual Agregator". Ten post edytował PiotrN 26.12.2010, 17:43:33 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skutków ubocznych nie ma. Poziom notice m.in. to informacja, że próbujesz dodać coś do niezadeklarowanej wcześniej zmiennej. Język PHP ma tę zaletę (lub w wielu przypadkach wadę), że można nie deklarować zmiennych i się do nich odwoływać. Nie jest to dobra praktyka, ale pehap taki już jest, tak samo nie ma czegoś takiego jak typy danych przy zmiennych - każda zmienna = każdy typ.
Wystarczy, że gdzieś na początku kodu dodasz: Skutki uboczne natomiast wygenerujesz sobie, gdy będziesz miał wyłączone error_display. Wtedy do błędów nie dotrzesz, pozostaną tylko logi serwera. Pamiętaj na przyszłość (może nie w tym przypadku): Cytat Note:
Enabling E_NOTICE during development has some benefits. For debugging purposes: NOTICE messages will warn you about possible bugs in your code. For example, use of unassigned values is warned. It is extremely useful to find typos and to save time for debugging. NOTICE messages will warn you about bad style. For example, $arr[item] is better to be written as $arr['item'] since PHP tries to treat "item" as constant. If it is not a constant, PHP assumes it is a string index for the array. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 03:49 |