![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
w mojej aplikacji jest możliwość plusowania i minusowania komentarzy. Jeżeli komentarz ma ileś minusów, pojawia się napis "Komentarz poniżej pewnego poziomu". Jakie inne rozwiązania, które stwierdzają, który komentarz jest poniżej poziomu stosujecie? Póki co mam najprostsze: Rating komentarza <= ilość z konfiga - nadajemy mu odpowiednią rangę. Edit: Rating to suma wszystkich punktów zdobytych przez komentarz. Minus to -1 punkt, Plus to +1 punkt. Rating to balans plusów i minusów. Dzięki za pomysły, Athlan. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@wookieb: czyżbyś był jednym z tych co twierdzą, że wszyscy są równi i mają takie same prawa głosu?
Co do tematu... jeżeli dany komentarz ma przykładowo 10 minusów i jeden plus - ukryć. Jeżeli ma 20 minusów i 15 plusów (zakładając, że -5 to wartość, która ukrywa) zostaw widoczny, ponieważ bardziej prawdopodobne jest, że jest to komentarz kontrowersyjny niż "z dupy", a tych pierwszych raczej nie powinno się ukrywać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do tematu... jeżeli dany komentarz ma przykładowo 10 minusów i jeden plus - ukryć. Jeżeli ma 20 minusów i 15 plusów (zakładając, że -5 to wartość, która ukrywa) zostaw widoczny, ponieważ bardziej prawdopodobne jest, że jest to komentarz kontrowersyjny niż "z dupy", a tych pierwszych raczej nie powinno się ukrywać. Czyli nadal oscylujemy w ratingu komentarza (ilośćp unktów, które zdobył) w zakresie załóżmy 10 (w konfigu). Gdy ilość minusów i plusów się mniej więcej wyrównują, zostawić. Ma sens. A jakieś inne rozwiązania lub dodatkowe uzasadnienia (skrajne przypadki) dla których sprawdzi/nie sprawdzi się mój pomysł? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 11:58 |