![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taka tabele:
NrKli | Tytul | Nadrzedna Wpisow jest kilkadziesiat (NrKli i Tytul sa zawsze, Nadrzedna bywa pusta). Po zapytaniu: [sql:1:cc7321ac88]select NrKli,Tytul from klienci where Nadrzedna IS NULL[/sql:1:cc7321ac88] SQL nie zwraca zadnych wynikow. Probowalem juz zmienic wlasciwosc pola Nadrzedna w phpmyadmin (Null) na null albo na not null, ale to nic nie zmienia :|. Nie bardzo wiem co jeszcze moze byc przyczyna tego... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spenalzo: do konca chyba nie wiem o co pytasz z tym czy mam rekordy z null... caly opis pola wyglada tak:
Kod Nazwa | Typ | Null | Domyslnie
Nadrzedna | text | Tak | NULL Hmmm... co do tego, ze pusta to nie null... Mi sie wydawalo zawsze, ze NULL oznacza wlasnie puste pole... Przynajmniej tak mnie uczono :|. Mniejsza o to zreszta - przy tworzeniu tabeli pole zostalo ustawione jak napisalem wyzej, a wartosc nie zostala tam po prostu wpisana - nie wiem czy jest to NULL czy pusta (wedle Twojej nomenklatury). Bede wdzieczny jesli poswiecisz mi chwile na wyjasnie tej niedostrzegalnej dla mnie roznicy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) . btw. co znaczy RTFM? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 01:27 |