![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2003 Skąd: kanzas Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie:) Mam pewnien problem, a mianowicie potrzebuje skrypt do logowanie taki jak "prv.pl". Jeśli moze ktoś mi udzielić informacji skąd mogę ściągnąc taki skrypcik, jak również dodać użytkownika, to będe bardzo wdzięczny:) pozdrowionka:)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 29.02.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
znalazlem coś takiego, może się przyda (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
[php:1:5f1f30ad54] <?php // jezli używamy IIS, trzeba ustawić zmienne $PHP_AUTH_USER i $PHP_AUTH_PW if (substr($SERVER_SOFTWARE, 0, 9) == 'Microsoft' && !isset($PHP_AUTH_USER) && !isset($PHP_AUTH_PW) && substr($HTTP_AUTHORIZATION, 0, 6) == 'Basic ' ) { list($PHP_AUTH_USER, $PHP_AUTH_PW) = explode(':', base64_decode(substr($HTTP_AUTHORIZATION, 6))); } // to wyrażenie warunkowe można zastšpić np. zapytaniem do bazy danych if ($PHP_AUTH_USER != 'uzytkownik' || $PHP_AUTH_PW != 'haslo') { // użytkownik nie podał żadnych danych albo // podany identyfikator lub hasło sa nieprawidłowe header('WWW-Authenticate: Basic realm="Nazwa zasobu"'); if (substr($SERVER_SOFTWARE, 0, 9) == 'Microsoft') header('Status: 401 Unauthorized'); else header('HTTP/1.0 401 Unauthorized'); echo '<h1>Odejdz stad!</h1>'; echo 'Nie jestes uprawniony do przegladania tych zasobów.'; } else { // użytkownik podał prawidłowe dane echo '<h1>Oto ona!</h1>'; echo '<p>Na pewno jestes szczęsliwy, że możesz zobaczyć tę stronę.'; } ?>[/php:1:5f1f30ad54] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 20:22 |