Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [wolontariat/współpraca] Szukam grafika pasjonata, do współpracy przy stworzeniu gry przeglądarkowej z wykorzystaniem SVG
zydor

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam

Poszukuję grafika do współpracy przy stworzeniu strategiczno-ekonomicznej gry przeglądarkowej.
Osoba taka najlepiej gdyby była pasjonatem ( lub przynajmniej miała sentymenty do grier tego rodzaju ), postawa taka będzie niewątpliwie potrzebna.
Moja inicjatywa w tym kierunku wynika między innym z wyżej wymienionej przyczyny, a polega ona na:
Pisaniu aplikacji z użyciem grafiki wektorowej SVG, co daje pewne dosyć ciekawe możliwości.
Gra tworzona jest (lub też będzie z racji tego że na chwilę obecną jest to tworzenie odpowiednich bibliotek do manipulowania SVG ) po godzinach i jej pisanie traktowane jest jako rozrywka.
Koncepcja samej gry (choć w dużym stopniu już istnieje) będzie ewoluowała dynamicznie podczas jej pisania ( z wielu względów, również takich jak pewne ograniczone możliwości jeżeli chodzi o płynną obsługę przez przeglądarkę animacji )
Niemniej jednak Gra ma mieć charakter: - współzawodnictwo militarne, ekonomiczne, dyplomatyczne.
Ponieważ cała aplikacja jest tworzona obecnie dla własnej satysfakcji i rozrywki więc na początek nie jest to przedsięwzięcie komercyjne, jednak w razie pomyślnego odebrania przez społeczność internetową, jak najbardziej chętnie skomercjalizuje się aplikacje... W przypadku takiego przebiegu sprawy wytypowana osoba do współpracy stanie się beneficjentem przedsięwzięcia. Procentowy udział w ewentualnych profitach z inicjatywy zostanie ustalony ( spisany ) przed przystąpieniem do prac...
Będzie to wszystko zależało od tego w jakim stopniu dana osoba będzie chciała uczestniczyć w projekcie ( czy również wniesie jakieś koncepcje ? )

Podsumowując:
Szukam grafika który chce mieć udział w przedsięwzięciu
- z umiejętnościami tworzenia grafiki wektorowej: bezpośrednio w SVG lub przy przenoszonej z innych wektorów na SVG
- mającego sentymenty w kierunku tego typu gier
- chcącego skonsumować część swojego wolnego czasu na tego typu rozrywkę

Ja ze swojej strony oferuję:
- tworzenie aplikacji na wysokim poziomie
- spełnienie swojej ewentualnej skrywanej koncepcji takiej gry (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
- satysfakcję w przypadku gdy gra zdobędzie uznanie
- ewentualne profity w przypadku większego powodzenia ( rzecz prawdopodobna - zależeć będzie w dużym stopniu od mojego i twojego zaangażowania )

Chętne osoby proszę o przesłanie swojej kandydatury na meila:
m[kropa]czaja[amper]zydor[kropa]pl
w kandydaturze mile widziane będzie portfolio, i ewentualny dłuższy tekst na temat gry ( motywacja ) a nie tylko tekst: "chętnie wezmę udział"
podaje link do wglądu na jakim materiale będzie się pracowało:
http://game.zydor.pl/map/index.php (uwaga IE nie ma natywnej obsługi SVG - potrzebny plugin, proponuję inną przeglądarkę)
bardzo mile widziane będzie przesłanie wraz ze swoim zgłoszeniem pliku graficzny ( najlepiej trochę skompresowany jpg na podstawie prnt-scrn, tak aby nikt mnie nie oskarżał o chęć przywłaszczenia sobie czyjejś koncepcji ) który zagospodaruje parę heksów w rzeźbę terenu (górę/góry, las, step, równinę, drogę kamienną), jakieś budynki (jeden heks to skupisko większej ilości budynków, nie tylko jeden), należy sobie wyobrażać że jeden heks ma powierzchnię ok 15-25km2

Na ewentualne ogólne pytania odpowiem na forum

Pozdrawiam
Zydor

Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
ShadowD

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

@zydor - bim2 ma jak by na to nie patrzeć doświadczenie udokumentowane, jego aplikacje, części całości jakie prezentował działają bardzo dobrze czego o Twoim kawałku kodu powiedzieć nie można nie dość mizernych możliwości to jeszcze z błędami powodującymi "niechciany podskok mapy o kilkadziesiąt px".

Sam kiedyś myślałem nad stworzeniem gry, rozmawiałem z kilkoma osobami które były napalone na grę - w 99% dziś już o tym nawet nie pamiętają... To jest ogromy wkład pracy jaką musiał byś włożyć w taką grę i nie tylko Twojej. Jak już Bim2 Ci napisał nie masz kompletnie nic, na tym forum takich projektów było już dużo nie komentując tego czego tu nie znajdziemy.

Liczę, że Twoje zamiary nie zostaną zamiarami, ale jednocześnie w to wątpię. Ja na podstawie tego co napisałeś, za żadne skarby bym nie dołączył do ekipy.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 5.10.2025 - 11:06