Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [php] Zablokowanie podstrony " strona dostępna po zalogowaniu, Jak zablokować stronę,aby była dostępna po zalogowaniu ?
kiepski96

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Chciałbym zabezpieczyć wszystkie podstrony mojej strony,oprócz rejestracji,aby były dostępne wyłącznie po zalogowaniu.
Jeśli się ktoś nie zaloguje i np. wpisze w przeglądarkę:

www.aaa.pl/podstrona1.html to aby przekierowało go na logowanie.

Jaki dać kod do podstron ?

Proszę o szybką odpowiedź.
Powód edycji: [strife]: Dodałem tag
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
strife

Grupa: Przyjaciele php.pl

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Po pierwsze to ja na Przedszkole pozwolę sobie to przenieść. A po drugie skoro autoryzacja zawodzi, po zapytaniu, które ma za zadanie sprawdzać uprawnienia użytkownika, daj coś takiego:

1. $sql = "SELECT password, fullname, active FROM ".$mysql_table." WHERE username = '".$_POST['username']."'";
  2. echo $sql;
  3. die();

A zapytanie, które się wydrukuje wklej do konsoli mysql i sprawdź czy się wykona bez błędów (Dodam, że przy takiej konstrukcji Twojego kodu do sprawdzania błędów można skorzystać z mysql_error). Wtedy będziesz miał pewność, że na poziomie sprawdzania w bazie danych jest wszystko ok.

Jak wszystko pójdzie ok, następnym krokiem będzie sprawdzanie zmiennej $found, w tym celu wciśnij pomiędzy 26-27 kod, typu:

1. echo "<pre>";
  2. var_export($found);
  3. echo "</pre>";
  4. die();

Wtedy sprawdzisz jaką wartość przyjmuje zmienna, która na końcu skryptu odpowiada za udzielanie uprawnień. Krótko mówiąc metodą prób i błędów małymi kroczkami idź w dół, aż znajdziesz przyczynę błędów. Umiejętność diagnozowania kodu to podstawowa umiejętność i musisz ją nabyć, aby swobodnie łatać kod (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 11.10.2025 - 05:57