![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 173 Pomógł: 1 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chcialem zrobic sobie statystyki wyswietlania zdjec, do tego celu stworzylem skrypt php, ktory wyswietla na ekran odpowednie zdjecie (z uzyciem naglowka header()(IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) W tym samym pliku kazdorazowo zapisuje do bazy id fotki i dokladna date jej wyswietlenia. Niestety zauwazylem ze FF pobiera zdjecia dwukrotnie! w odstepie 2-4 sekund, w ten posob jedno wyswietlenie generuje mi dwa wpisy do bazy. Tego problemu nie ma np w Chromie... Jak sobie z tym poradzic? jest mozliwosc zabezpieczenia sie? Nie chcialbym blokowac drugiego wpisu na IP :/ kod:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 38 Dołączył: 1.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak napisałem w komentarzu w kodzie, FF może nie być pewne, czy pobrał całość, skoro nie wie ile tych danych ma dostać. Dodałem obsługę błędu, gdy pliku nie ma, możesz tam sobie wrzucić coś na maila, albo zapisywać błędy do jakiegoś pliku.
Czy nie jesteś w stanie tego wyciągnąć jednym zapytaniem z joinem? P.S. Czepialstwo na średnim poziomie, bardziej chciałem pokazać, że można inaczej, niż że masz coś realnie źle (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 19:25 |