![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 1 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!
Drodzy użytkownic mam problem przy wykonaniu poniższego schematu za pomocą curl. Jeśli to możliwe proszę o wsparcie/radę.
Moje dotychczasowe wypociny, niestety bez efektów (uproszczony przykład).
Z góry dziękuję. Ten post edytował 1oBuZ 4.12.2010, 23:38:09 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 38 Dołączył: 1.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie można wykonywać kilku requestów do serwera HTTP na jednym połączeniu. Serwery typu apache działają na zasadzie odebrania nagłówków i ewentualnie jakiejś zawartości - generują odpowiedź i wysyłają nagłówki i odpowiedź; następuje zamknięcie połączenia. W cURL nie da się wykonać na jednym połączeniu kilku zapytań właśnie w związku z budową protokołu http. Podana przeze mnie funkcja wykonuje Twój request i zwraca Ci jego wynik. Jeżeli chcesz do tego samego serwera zadać kilka różnych pytań symulując przeglądarkę, musisz wykonać kilka różnych połączeń do niego. Odpowiedzią zatem na Twoje pytanie jest: masz błędny schemat niemożliwy do skonstruowania dla protokołu HTTP.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 1 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie można wykonywać kilku requestów do serwera HTTP na jednym połączeniu. Serwery typu apache działają na zasadzie odebrania nagłówków i ewentualnie jakiejś zawartości - generują odpowiedź i wysyłają nagłówki i odpowiedź; następuje zamknięcie połączenia. W cURL nie da się wykonać na jednym połączeniu kilku zapytań właśnie w związku z budową protokołu http. Podana przeze mnie funkcja wykonuje Twój request i zwraca Ci jego wynik. Jeżeli chcesz do tego samego serwera zadać kilka różnych pytań symulując przeglądarkę, musisz wykonać kilka różnych połączeń do niego. Odpowiedzią zatem na Twoje pytanie jest: masz błędny schemat niemożliwy do skonstruowania dla protokołu HTTP. Hmm to może warto pomyśleć o sesjach. Jest taka możliwość aby po wykonaniu curl zapisać sesję i kolejne polecenia otwierać w tej sesji? (jeśli tak proszę o jakiś przykład dla zrozumienia- w google nic sensownego nie odnalazłem) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 10:26 |