![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok juz sobie poradziłem z ta niezgodnością ver w poprzednim poscie ale powstał następny problem (IMG:style_emoticons/default/worriedsmiley.gif) plik csv wyglad tak:
i nie chcialbym przerabiac pliku csv bo jest to surowy plik wyeksportowany jako csv z excela import do bazy wyglada tak:
logi nic nie krzyczą blada mysql nie zwraca gdzie jest problem - dzieki za pomoc Ten post edytował todziu 29.11.2010, 21:33:15 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok poprosze- generalnie chodzi mi o to - mam 2 duze pliki w xls okolo 90tys reakordow i musze z tych dwóch plików znaleźć cześć wspólna czyli na zasadzie porownania wartosci w obu plikach - i takie zest musze robic w pracy co jakis czas - i nie ukrywam ze mi troszke czasu na to zchodzi import export itp do tej pory bylo tak oba pliki importowalem poprzez phpmyadmin do mysql tam pisalem zapytanie ktore mi wywalilo wszystki rekordy ktore wystepuja w obu bazach i zapisywalem to do xls w Mysql Query Browser - no i nadszedl czas zoptymalizowac ten proces :-) - i wlasnie chce zrobic aby uzytkownik poprzez www sam wrzucal plik w csv autom. import do bazy z odpowiednim zapatyniem a spowrotem dosteja plik wynikowy w csv
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 16:33 |