![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, nie mogę poradzić sobie z funkcją sprawdzającą czy przed wysłaniem do bazy wszystkie pola formularza zostały poprawnie dodane. Działający kod bez opcji sprawdzania poniżej:
Kombinowałem tak, że najpierw dodam funkcję check:
a potem do wszystkiego wstawię poniższy kod ale coś mi to nie wychodzi (IMG:style_emoticons/default/sadsmiley02.gif)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 11 Dołączył: 20.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod przejrzałem tylko pobieżnie ale przypuszczam że formularz wysyła się bez sprawdzania bo typ przycisku masz submit co jest niepotrzebna bo formularz wysyłasz za pomocą tej sprawdzającej funkcji. Zmień typ przycisku na button i przy sprawdzaniu czy pole nazwa jest puste masz nieprawidłowy operator, brakuje też klamerek przy instrukcjach warunkowych. Radzę też unikać odstępów między operatorami a zmiennymi i do pobierania wartości z pół formularza używać getElementById().
I czemu wstawiasz skrypt JS w znaczniki PHP? Ten post edytował blade-mrn 4.12.2010, 11:29:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 20:41 |