![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie. Mam kod który się długo wykonuje (połączenie z zewnętrznym serwerem przez curl), po zakończeniu sprawdzam czy jest aktywne połączenie z bazą danych - jeśli nie to próbuję je nawiązać, oto kod:
Niestety jedyne co wyświetla to: Cytat Ponawiam połączenie MySQL server has gone away (na zapytaniu UPDATE) nie wyświetla nawet POLACZONO/NIEPOLACZONO :/ na bank coś robię źle - tylko nie wiem co :/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 38 Dołączył: 1.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecenie mysql_ping samo w sobie już łączy się ponownie w przypadku zerwania połączenia. Jeżeli jeszcze ponad to będziesz chciał wykonać kolejne połączenie (co próbujesz zrobić) to zwróci ona dodatkowy resource. Funkcja mysql_query łączy się domyślnie do pierwszego połączenia. Zatem Twój UPDATE będzie się odwoływać do starego połączenia, mimo, że nastąpi już nowe. Jak dla mnie kod powinien wyglądać następująco.
Po za tym 10 sekundowe wykonanie skryptu nie rozłączy Ci połączenia z bazą. Wierz mi, że nawet po 5 minutach połączenie wciąż będzie trwać ;-) Ten post edytował Quadina 4.12.2010, 03:19:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 23:49 |