![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taką oto tabelę do której zrzucam dane w postaci zmiennych. Wpisy w tabeli "value" wyglądają następująco:
g1,g2 g4,g3,g1 g1 g2 g3,g9 Mniej więcej tak, w zależności od dokonanych wyborów w formularzu. Interesuje mnie zbudowanie zapytania które wśród tych wpisów policzyłoby ilość wystąpień dla każdego g . |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie tak pablo. Potrzebuję zsumować ilość ogólną oraz ile czego(czyli ile tych gX). Przebudowa raczej już nie wchodzi w grę. W razie co będę robił to na piechotę, czego chciałem uniknąć i zadać jedno pytanie. Założenia bazy były inne na początku. Projekt już wdrożony i nie bardzo chcę już teraz to zmieniać. C
Chodzi tu o zwykłe statystyki ile i jakich opcji zostało wybranych.Może wystarczyloby stworzenie jakieś tabeli która by mi dla każdego G liczyła jego wystąpienia, ale to już zupełnie nie wiem jak wykonać. Nie muszę tego nigdzie wystawiać ani pobierać, interesuje mnie jedynie operacja na bazie aby wynik przekazać że tak powiem "szefowi akcji", a z uwagi że ilość tych G stale rośnie robienie na piechotę jest dość uciążliwe. Ten post edytował ouizzard 3.12.2010, 11:51:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 05:42 |