![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taką oto tabelę do której zrzucam dane w postaci zmiennych. Wpisy w tabeli "value" wyglądają następująco:
g1,g2 g4,g3,g1 g1 g2 g3,g9 Mniej więcej tak, w zależności od dokonanych wyborów w formularzu. Interesuje mnie zbudowanie zapytania które wśród tych wpisów policzyłoby ilość wystąpień dla każdego g . |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 19 Dołączył: 7.09.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PS. w tabeli value jak widze masz po przecinku zapisane wartosci? To musisz sobie to w takim razie pobrać i w np. w php obrobic... niestety lezy baza... Każdy rekord powinien zawierać osobny wpis-wartość.. Ten post edytował pablo89pl 3.12.2010, 09:51:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 38 Dołączył: 1.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PS. w tabeli value jak widze masz po przecinku zapisane wartosci? Właśnie dlatego napisałem %gX%, tak aby wykonał sobie to kilka razy dla tych swoich kilku g1, g2, g3, g4, ewentualnie można by zrobić takie "mini" subquery, albo jakaś funkcje licząca to wszystko. @ouizzard daj proszę znać w jakim celu to potrzebujesz zliczać - czy wchodzi w grę przebudowa bazy danych, oraz czy potrzebujesz liczyć dla konkretnego np. g3, czy potrzebujesz wszystkie naraz zsumować i zobaczyć ile jest czego. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 19:01 |