![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie odnośnie darmowych skryptów do forum.
Mianowicie, chce stworzyć forum lecz na początek myślę o jakimś darmowy skrypcie, a później przejść na vBulletin. O ile na www.forummatrix.org można porównać funkcjonalność, to czy ktoś wie gdzie można porównać wydajność i obciążenia lub ktoś przeprowadzał takowe testy? Chodzi mi głównie o obciążenie serwera php i MySQL, ilość generowanego transferu, możliwość migracji/konwersji na vBulletin. Obecnie zastanawiam się między MyBB, a phpBB3 ale inne skrypty o podobnej funkcjonalności też mogą być wzięte pod uwagę. EDIT: Nikt nie robił testów porównawczych albo nie sprawdza jaki miesięczny transfer generuje jego forum? Ten post edytował ktoś 10.07.2009, 17:30:58 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moje niewielkie forum - DeathRun.pl postawione na myBB, przy około 60 unikalnych gościach dziennie przez miesiąc zużyło 3,5 GB transferu. Na pewno phpBB zużyło by go mniej, ale później skok byłby olbrzymi, a myBB jest bardziej zrównoważone. Do tego ta wspaniała możliwość instalowania pluginów (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Według mnie darmowe silniki można ustalić w tej kolejności (od najlepszego): myBB, phpBB3, phpBB by przemo, SMF.
Ten post edytował DiKey 2.12.2010, 00:39:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 10:21 |