![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Co sądzicie o udostępnieniu przez Wikileaks poufnych dokumentów?
Moim zdaniem groźba burzy, który rozpęta się w wojne - istnieje. Może panikuje ale nie wygląda to za różowo. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Mephistofeles: czyli uważasz, że rząd USA jest zły bo posiada tajne informacje? Tak, ujawnianie tajnych informacji może zagrażać życiu obywateli USA jak i obcokrajowcom współpracujących z tym rządem. A w przypadku USA, które na pewno posiada potężne zaplecze w postaci takich "informatorów", tych żyć jest pewnie tysiące.
Ale czy w danych ujawnionych przez WikiLeaks są takie właśnie informacje? Nie wiem. Nie czytałem ich - nie wypowiadam się. PS. Aresztowanie i ekstradycja nie oznacza skazania. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PS. Aresztowanie i ekstradycja nie oznacza skazania. Można być jeszcze potraktowanym jako "wrogi bojownik". Przez co nie podlegasz pod konwencje Genewskie i siedzisz w Guantanamo kilka lat bez postawionych nawet zarzutów. Tak, wiemy jak to działa (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Dziś już wiemy, że dyplomaci powątpiewali w powody napaści na Irak zanim o niej jeszcze doszło. Pomimo tego opinia publiczna była karmiona setkami pewnych argumentów, że warto, że trzeba i należy. Zastanawiasz się czy byłoby takie przyzwolenie na tą akcję gdyby wątpliwości zostały ujawnione? Piszę o tym, ponieważ część ujawnionych materiałów pokazuje, że często dyplomaci sobie a to co się mówi ludziom sobie. Może i dobrze, że taka sytuacja się wywiązała. Nie wiem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 17:03 |