![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
W tym temacie chcę, żebyście podali mi kilka sposobów sprawdzania ile graczy jest online w danej chwili. Oczywiście MySQL i jak najmniej zapytań. Ten post edytował vegeta 28.11.2010, 22:38:36 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A czy wszyscy korzystają z przycisku wyloguj? Nie. I dlatego wybrałem przykład CuteOne.
Gdy logujesz się to robię update, w którym active=1 i last_action = time(). Wylogowanie robi to samo, tylko, że active zamienia na 0. Zliczanie ilości graczy online: liczę active gdzie active jest rowne 1 i last action jest większe od time() - 900. Automatyczne wylogowanie: wykonuje zapytanie select last_action gdzie ID jest rowne ID aktualnego gracza. Jeśli last_action jest mniejsze od time() - 900 to wywołuje zapytanie update, które zamienia active na 0 i last action na time, niszczę sesje (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Jeśli ktoś ma jakieś zastrzeżenia to jestem otwarty na uwagi. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 20:56 |