![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Staram się napisać skrypt, który będzie tłumaczyć pojedyncze słówka z danego zdania. Robiąc to w pętli będę zamulać swój i serwer Google. Trwa to zbyt długo. Kombinowałem wszystkie słówka złączyć w jeden tekst, łapie wtedy nawet kontekst, ale mam problemy z ich podzieleniem. Zwyczajne przedzielenie słówek przecinkiem się nie sprawdza. Inne znaki też różnie działają. Np. "house, named, Bleble,"->"domu, nazwanego Bleble,", a "house | named | Bleble | kick | " -> "dom | nazwie | Bleble | kick |". Możecie mnie jakoś nakierować na rozwiązanie?
Powyżej pewnej liczby strasznie zamula. Do kilkunastu słówek na każde zabiera np. ~ 0.05s. Czasem nawet 10 dłużej na każdym słowie + w niektórych nie tłumaczy. Ograniczenie Google? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Kto tłumaczy słówka? Ten kto chce się uczyć pojedynczych słówek.Cytat Podaj mu całe zdanie, jeśli chcesz pojedyńcze słowa to wypisz je po enterach to ładnie ci zwróci. Nie bardzo sobie z tym radzę. Wydaje mi się, że translator w okienku na stronie działa trochę inaczej na stroni i przez API. Możliwe też, że źle konstruuje zapytanie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 16:43 |