![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
To moja pierwsza przygoda z Zend'em i aktualnie jestem początkujący, ale mam ochotę to zmienić. Piszę CMS'a na potrzeby nauki i chce zrobić stronę na której w sidebarze będą jakieś boxy, np. Lista kategorii, ostatnie wpisy lub inne. Problemem jest to że nie znalazłem rozwiązania. Znalazłem tylko wzmianke o helperach, konkretnie o view helperach, ale nie wiem jak to dalej pociągnąć. Prosiłbym o jakieś wskazówki, z góry dziękuje. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie Action Helper tylko Zend_View_Helper_Action w prostszych przypadkach powinien wystarczyć to może : Cytat Możesz też to zrobić w kontrolerze bazowym lub wyciągać te informacje w layoucie za pomocą helpera Zend_View_Helper_Action Co do przypadków, dispatchowanie na nowo całej aplikacji tylko po to by wyświetlić kilka rekordów z bazy jest bezsensu, cały ten helper jest dziwny (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował melkorm 25.11.2010, 22:02:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 20:24 |