![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
O telewizorze chyba tematu nie było (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Budżet:nie wiecej niz 2000zł Dla kogo: dla mnie, czyli dla totalnego laika. wymiary: zwykły telewizor do postawienia na regale. Zadne kobyły xdziesiąt cali. rodzaj: nie mam zielonego pojecia... plazma? lcd? dioda? Który lepszy firma: również nie wiem Zeby działał, się nie psuł, i żeby dało się na nim oglądać. Miło by było jakby jeszcze nie siorbał prądu jak świnia (słyszał jednak ze teraz tylko siorbią, no chyba ze z kontaktu się wtyczke wyjmie :/ ) Co polecacie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Owszem ja sam wybrałem LCD ze względu na cenę, ale Plazma jest o stokroć lepsza od LCD i taka jest prawda. Dzisiejszy artykuł. Polecam w szczególności kolegom teoretykom powyżej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Odezwał się "praktyk plazmowy". Wybacz Damonsson, ale wychodzi na to, że sam teoretyzujesz na temat plazm. Nospor, wiele w tym temacie zostało już napisane. Osobiście proponuję zastosować zupełnie inną strategię, mianowicie: idź do sklepu i zobacz, który TV Ci najbardziej odpowiada (obraz, obudowa, wszelkie pierdółki) a potem skonfrontuj to z danymi z sieci. Większość wad lub zalet konkretnych telewizorów to sprawa mocno indywidualna (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Moim zdaniem warto przed finalizacją zakupu: - poprosić o odpalenie egzemplarza, który planujesz zabrać do domu. Jedna rysa potrafi zepsuć chęć na jakiekolwiek spoglądanie w stronę telewizora. Kiedyś zdarzały się też martwe piksele (jeżeli mowa o LCD), - dwa razy przeliczyć liczbę wyjść, żeby nie płakać z powodu jednego HDMI, |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odezwał się "praktyk plazmowy". Wybacz Damonsson, ale wychodzi na to, że sam teoretyzujesz na temat plazm. "Gdzieś w szafach, o ile nie wywaliłem mam ponad 10 stronnicową A4 dokumentacje, nad rożnicami LCD vs Plazma, wszystko sprawdzałem osobiście. Spędziłem na tym sporo mojego czasu." Jak już próbujesz tak na siłę zabłysnąć to czytaj wszystko ;] edit: Już któryś raz zauważam na tym forum, że jeżeli ktoś ma inne zdanie niż wy, to zbieracie się w kilka osób i próbujecie narzucić swoje zdanie i zrobić wszystko by ktoś zmienił poglądy. Zresztą jestem do tego przyzwyczajony. Normalka. Polska, chrześcijanie. -W razie wad fabrycznych obowiązuje gwarancja. -Co do wyjść...dodatkowo warto zastanowić się czy nie przydadzą się gdzieś: z przodu/z boku. A nie tylko z tyłu i gimnastyka artystyczna w razie częstego odłączania przewodu. Ten post edytował Damonsson 25.11.2010, 22:03:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 12:20 |