![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
pytanie która z technologi zamiany czcionek najlepiej pasuję do dynamicznego menu z hoverem: -Cufon, przekształcenia w obraz, czy będzie możliwość po kliknięciu prawym 'otwórz w nowym oknie', a późniejsze stosowanie do nagłówków, nie edytowalnych jest wielkim minusem jak dla mnie ? - Sifr, szybki, bardzo dobry, problem z :hoverem, niby rozwiązane dzięki fixHover, ale nie do końca, więc jak najbardziej do nagłówków, ale czy do menu, bardzo problematyczny ps. brak możliwości zmiany tła (background-color) przy a:hover ;/ - typeface, podobnie jak cufon - @font-face, problemy w ie, oraz temat licencji czcionek Która dla was technologia jest najbardziej pasująca do MENU, niemniej jednak dobrze spisująca się później w nagłówkach. Nie chcę opini która technologia jest lepsza, bo na ten temat już się oczytałem. Pytam która technologia pasuje najbardziej do dynamicznego MENU na stronie, z późniejszym ewentualnym wykorzystaniem na stronie dla nagłówków. Dzięki za odpowiedź Ten post edytował danpas19 19.08.2010, 16:34:11 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Specjalnie zarejestrowałem się żeby podyskutować o cufonie.
Witam wszystkich i od razu do rzeczy. devnul nie możesz stwierdzić czy to fantazja czy nie i z całym szacunkiem nie możesz też wiedzieć jak google ogląda strony, ale do niedawna zgodziłbym się z Tobą. Niestety po ostatnich zmianach w naszej ulubionej wyszukiwarce nie można być niczego pewnym. W wynikach wyszukiwania pojawiła się niedawno "lupka" czyli miniaturka ze "screenem" strony. Tam niestety cufon nie działa, próbowałem sobie to wytłumaczyć tym że może system który tworzy te miniaturki nie obsługuje JS (flashowych elementów też zresztą nie widać), ale wtedy powinno być widać napisy nie przetworzone. Niestety zamiast fontów z cufona jest pusto. Co ciekawe jednak miejsce gdzie powinien być cufon nie jest zapełnione tzn jak w tekście jest śródtytuł to zamiast niego jest białe miejsce, tekstu nie ściąga do góry. Zastanawiam się nad tym bo mam stronę, ewidentnie ma filtr od google, a wydaje mi się że wszystko w kodzie jest ok, wpadłem na pomysł że to cufon właśnie po zobaczeniu tej miniaturki, usunąłem go teraz i czekam co będzie, jakby coś drgnęło dam znać. Żeby nie zostawiać niedomówień, nie sugeruje jakobym wiedział to wszystko na pewno, z google niestety można się tylko domyślać lub testować, więc może być tak że nie mam racji ani ja ani devnul (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 21:10 |