![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Ma ktoś może jakiś sprawdzony sposób na sprawdzenie hasła pod warunkiem że zawiera: - małą literę - wielką literę - cyfrę od 0 do 9 - znak specjalny Gdzieś czytałem że można użyć w wyrażeniu znak "?=" ale nie wiem zbytnio jak go zastosować. Dziękuje i pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógłby ktoś objaśnić wyrażenie
? Gdyż szukam wszędzie i nigdzie nie mogę zobaczyć co oznacza np "?=" oraz ".*" Rozumiem, że hasło może składać się z: -dużych liter -małych liter -cyfr 0-9 -znaków "!@#$%^&*()_+|-" Ale tak jak napisałem nie wiem po co jest na początku i na końcu "/" oraz ten znak zapytania ze znakiem równości i kropka z gwiazdką Z góry dzięki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym odświeżyć temat, wyrażenie podane przez unloco jak najbardziej działa
chciałbym je zmodyfikować tak aby hasło składało się minimum z 8 a maksimum z 30 znaków. niestety podane przeze mnie rozwiązanie nie działa i nie bardzo wiem jak sobie z tym poradzić. Ten post edytował MatBlo 24.11.2010, 10:31:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 18:32 |