![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
O telewizorze chyba tematu nie było (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Budżet:nie wiecej niz 2000zł Dla kogo: dla mnie, czyli dla totalnego laika. wymiary: zwykły telewizor do postawienia na regale. Zadne kobyły xdziesiąt cali. rodzaj: nie mam zielonego pojecia... plazma? lcd? dioda? Który lepszy firma: również nie wiem Zeby działał, się nie psuł, i żeby dało się na nim oglądać. Miło by było jakby jeszcze nie siorbał prądu jak świnia (słyszał jednak ze teraz tylko siorbią, no chyba ze z kontaktu się wtyczke wyjmie :/ ) Co polecacie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem już nic nie odpisywać, bo widzę, że wciąż masz kłopoty z czytaniem i próbujesz mnie wciągnąć w jakąś głupią bitwę o "wyższości LCD nad plazmą".
Tak jak już pisałem, wybrałem LCD ze względu na osobiste odczucia i wybór preferowanych przeze mnie atutuów. Twój post może jednak zaciemnić trochę obraz autorowi tematu przez mity sprzed paru lat, dlatego zdecydowałem się jeszcze odpisać. Proponuję, zanim coś napiszesz sprawdzić aktualność swoich danych, bo to, co napisałeś w sporym stopniu jest już nieaktualne... Cytat Kąt widzenia, musiałbyś wydać sporo kasy by mieć podobny do Plazmy masz rację w tym względzie, że plazma w istocie MA większy kąt widzenia niż LCD. Tyle, że mi się zdarza oglądać tv pod kątami większymi niż 45st i nie zauważam zmian jakości... No, ale jeśli zwykłeś oglądać tv z prawie zerowego kąta to faktycznie, lepiej zainwestować w dobrą plazmę. Dla standardowego użytkownika telewizora w obecnym stadium technologii LCD - różnica niezauważalna i nieistotna! Cytat Odwzorowanie kolorów Jak wyżej, cieszę się piękną paletą kolorów, może dla kogoś wybitnie zboczonego w tej gestii różnica byłaby znacząca. Nie dla mnie. Kiedyś bym się z Tobą zgodził, LCD-ki dużo traciły na jakości, dziś różnica bardzo niewielka Cytat Twoje ukochane smużenie tak samo to wada LCD Oczywiście, że wada LCD, punkty "za wolno" wygasają, dlatego za szybko kopniętą piłką powstaje charakterystyczna smuga - trawa jest ciemniejsza niż biała piłka, punkty, które przed chwilą były białe, nie dają rady zmienić się na zielony tak szybko. Decyduje o tym konkretny parametr (prawdopodobnie- nie będę się kłócił)odświeżanie ekranu - im wyższy, tym ten efekt mniejszy... ale już o tym pisałem... prawda? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Może dobra plazma > dobry LCD, nie wiem. Wiem jedno, w "moim" przedziale cenowym w sklepie były 3-4 plazmy vs kilkaset LCD. To już powinno dać do myślenia. Zanim zaczniesz rzucać jakimiś linkami z wypowiedziami sprzed paru lat popierających Twoje wywody proponuję spacer do sklepu i obejrzenie z bliska paru telewizorów - może się okazać, że się zdziwisz - i kątem widzenia, i czernią w LCD... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 03:01 |