![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
O telewizorze chyba tematu nie było (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Budżet:nie wiecej niz 2000zł Dla kogo: dla mnie, czyli dla totalnego laika. wymiary: zwykły telewizor do postawienia na regale. Zadne kobyły xdziesiąt cali. rodzaj: nie mam zielonego pojecia... plazma? lcd? dioda? Który lepszy firma: również nie wiem Zeby działał, się nie psuł, i żeby dało się na nim oglądać. Miło by było jakby jeszcze nie siorbał prądu jak świnia (słyszał jednak ze teraz tylko siorbią, no chyba ze z kontaktu się wtyczke wyjmie :/ ) Co polecacie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Chyba lepszym działem byłby Hydepark No tak... przeniesione (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Usłyszałem od kumpla, ze tv mają juz wifi, czyli mogę film ciągnąć po wifi z media center. No i jakieś tam standardowe wejscia, to chyba już kazdy tv ma? np. by podłączyc konsole? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i jakieś tam standardowe wejscia, to chyba już kazdy tv ma? np. by podłączyc konsole? Jeżeli chcesz podłączyć konsole, to koniecznie FULL HD. Tak wejścia HDMI, albo Component. Ja osobiście mam chyba coś podobnego jak phpion, albo nawet identyczny Tak naprawdę, oko się przyzwyczaja do danych trybów wyświetlania telewizora i jeśli nie masz obok ustawionych 2 telewizorów to nie wydawaj nadaremno kasy na coś lepszego. Chyba, że masz jakieś super zdolności percepcji i widzisz więcej niż można. Warto skupić się bardziej na przydatnych "bajerach" które Ci się mogą przydać. @do kogoś tam piszącego co lepsze LCD czy plazma: Jeżeli nie ograniczała Cię cena i wybrałeś LCD zamiast Plazmy, to jesteś głupi. Plazma jest w 90% lepsza od LCD. Te 10% zostawiam na jakieś dziwne nowinki. Co do bajce o odświeżaniu i Twoich smużeniach. I tak masz odświeżanie 60hz o ile się nie mylę, bo taki jest standard nadawania. To o czym mówisz to jest tylko powtarzanie TYCH SAMYCH klatek, złudzenie. Masz stary monitor CRT? Ustaw sobie odświeżanie 60hz to jak masz dobrego oko, zauważysz że ekran będzie mrugał...a w LCD już nie. Cuda? O ile dobrze pamiętam, a nie chcę mi się sprawdzać nawet XBOX ma maxymalną częstotliwość 60hz. Ciężko kupić plazmy poniżej 40", bo są ograniczenia takie jak wielkość pixela, o wiele droższe jest wykonanie takowej, nie opłaca się produkować po prostu. Ten post edytował Damonsson 22.11.2010, 21:03:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 17:22 |