![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich serdecznie, na forum jestem dość krótko i przyszedł czas na pierwszy post.
Problem polega na tym, że chce wyświetlać odpowiednie rekordy, które spełniają dane warunki :
jak są spełnione wszystkie warunki to zapytanie działa poprawnie i wyświetla mi powiedzmy: i tak dalej natomiast jeśli nie spełnia któregoś z tych trzech warunków to zwraca jak wiadomo pusty rekord. Moje pytanie: Czy jest możliwość wyświetlenia powiedzmy : kiedy baza zwraca mi pusty rekord? Jaki warunek muszę zastosować? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
maly_swd, no właśnie tak mi nie chce pójść właśnie chyba dlatego że jak nie jest spełniony któryś warunek w zapytaniu ten z AND to wtedy danego rekordu w ogóle nie bierze pod uwagę.
Dziękuje za szybko odpowiedź Ale mam jeszcze jedno pytanie mam taką tabelkę która się generuje według zapytania |zmienna 1 | zmienna 2 | zmienna 3| |zmienna 4 | zmienna 5 | zmienna 6| ------------------------------------------- |wart 1 | 1nie spel | 1 spelnia | 1 nie spel | |wart 2 | 2 spelnia | 2 niespel | 2 spelnia | |wart 3 | 3 spelnia | 3 spelnia | 3 niespel | kolumna 1 to: |zmienna1| |zmienna4| ------------- |1 nie spel| |2 spelnia | |3 spelnia | wartości są z boku dla przykładu, zmienna 1, 2, 3, 4, 5 etc to jakieś ograniczki które są właśnie w zapytaniu po AND po zrobieniu tak jak powiedziałeś wszystko jest oky ale jak mamy w tabelce po jednej danej. Powiedzmy że w pierwszej kolumnie nie mamy wart 1 i 2 to wstawia puste pola tak jak pisałem wczesniej a pole 3 spelnia i jest wyświetlone poprawnie. Natomiast jestli jest sytuacja w pierwszej kolumnie tak jak przedstawiłęm w narysowanej tabelce to robi tak: tylko pierwsza kolumna: 1 niespelnia 2 niespelnia 3 niespelnia 4 spelnia 5 spelnie czyli zawsze liczy od początku i dodaje nie potrzebne <tr><td>, a ja potrzebuje zrobić że jeśli 2 spelnia to następne liczenie będzie od tej wartości 2. wart 1,2,3 są order by asc i wiadome jest że nie musi znowu sprawdzać dla wart1 wart2 ... Ten post edytował skotar 22.11.2010, 12:37:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 02:38 |