![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, wiem o tym, że już istnieje podobny temat, ale moje pytanie się nieznacznie różni od tamtego.
Otóż chciałbym wiedzieć, gdzie powinien się zgłosić prawdziwy programista szukający pracy. Czyli taki, który nie chce iść do pracy aby się dokształcać / zdobywać praktyki, tylko taki, który zna się na swojej robocie i dokładnie wie co robić. Niestety stawki jakie potrafią zaoferować pracodawcy na polskim rynku są.... śmieszne? Nie wiem czy świat po prostu taki jest, ale wydaje mi się, że 2k-3k netto dla dobrego programisty to jest wiele za mało. Jakieś sugestie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na stanowiska wymagające wysokich kwalifikacji często nie ma ogłoszeń. Działa to w drugą stronę - tj. są firmy HeadHunterów, które na zlecenia takiej firmy poszukują odpowiedniego kandydata w zgromadzonej bazie danych. Szczerze mówiąc nie wiem, jak się tam dostać, ale myślę, że jeśli masz jakieś dobre CV to dobrze wykonać telefon i przesłać im swoje CV - im również zależy na budowaniu swoich baz specjalistów.
Mam dwóch/trzech znajomych, którzy znaleźli się w bazach takich firm (w sumie sami nie wiedzą jak) i regularnie co kilka miesięcy dostają ofertę zmiany posady. Nie są to osoby związane z IT, ale myślę że w tej branży też są firmy specjalizujące się w rekrutacji. Ogólnie plus jest taki, że skorzystanie z takiej firmy jest dość kosztowne (kilka/kilkanaście tysięcy w zależności od stanowiska) więc są tam same poważne oferty. Z drugiej strony takie firmy szukają osób na wyższe stanowiska więc wymagają zapewne dobrze udokumentowanej kariery zawodowej. Także moja rada (bardzo ogólnikowa), to ustal jakie są firmy zajmujące się profesjonalną rekrutacją w IT i spróbuj do nich uderzyć bo jest to szansa na całkiem fajną pracę. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 17:42 |