![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, wiem o tym, że już istnieje podobny temat, ale moje pytanie się nieznacznie różni od tamtego.
Otóż chciałbym wiedzieć, gdzie powinien się zgłosić prawdziwy programista szukający pracy. Czyli taki, który nie chce iść do pracy aby się dokształcać / zdobywać praktyki, tylko taki, który zna się na swojej robocie i dokładnie wie co robić. Niestety stawki jakie potrafią zaoferować pracodawcy na polskim rynku są.... śmieszne? Nie wiem czy świat po prostu taki jest, ale wydaje mi się, że 2k-3k netto dla dobrego programisty to jest wiele za mało. Jakieś sugestie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 8 Dołączył: 5.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Otóż chciałbym wiedzieć, gdzie powinien się zgłosić prawdziwy programista szukający pracy Prawdziwi programiści to robią w Fortranie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Cytat Czyli taki, który nie chce iść do pracy aby się dokształcać IMHO w tym zawodzie nauka nigdy się nie kończy. Cytat Niestety stawki jakie potrafią zaoferować pracodawcy na polskim rynku są.... śmieszne? Nie wiem czy świat po prostu taki jest, ale wydaje mi się, że 2k-3k netto dla dobrego programisty to jest wiele za mało. Jak to mówią: "skoro jesteś taki mądry, to dlaczego nie jesteś bogaty?". Może warto podłapać jakieś podstawy biznesu? Od razu zrozumiesz dlaczego w polsce są takie stawki. Reszta to to co powiedział mike. Idź do jakiegoś korpo, jak jesteś dobry to oni ci już życie zorganizują. Wyjedziesz sobie do jakiegoś zagranicznego oddziału i będziesz zarabiał w euro. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 18:38 |