![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moja sytuacja nie wygląda zbyt ciekawie, 22 lata, studia na kierunku Automatyki i Robotyki zakończone przed czasem. Zapisałem się od razu do policealnej szkoły informatyki, taki odruch by "gdzieś być"/"coś robić", patrze na tą szkolę raczej z przymrużeniem oka. Szukam jakieś pracy dorywczej co by mieć jakiś dochód. Tyle by to było na wstępie.
Na studiach poznałem podstawy PHP (jako rozszerzenie na razie dla HTML'a i CSS'a) i mi się spodobało. Od jakiegoś czasu staram się na własna rękę poszerzać wiedzę w zakresie PHP, na razie powiedzmy że umiem w "teorii" tabele, warunkowanie, pętle, funkcje i jako tako formularze+pierwsze łączenie z bazą MySQL. Jak pisałem na początku to głównie teoria i zamierzam pójść do przodu i zrobić coś w praktyce. Tylko że pomyślałem czy mogę związać moją przyszłość z tym programowaniem, znaczy, zostać programistą PHP. Co o tym sądzicie? Czy to nie jest przypadkiem gadanie jakiegoś przygłupa który nie radzi sobie w życiu itd. itp.? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A ja np chodzę do średniej - technikum II rok - i nie mam co w domu robić. Z chęcią popracowalbym przy jakimś większym projekcie ale nie wiem gdzie mogę takowy znaleźć. Praca w firmie ? Kto zatrudni 17-latka ? Chyba już nigdy nie zrozumiem dlaczego istnieje przekonanie, że doświadczenie nabywa się tylko "w pracy". Jest to wierutna bzdura bo przecież ktoś kiedyś musiał się tego nauczyć SAM (nie w pracy). Wszystkiego i jeszcze więcej nauczysz się w domu. Wymaga to wyłącznie czasu, chęci, prób, testów. Czytanie blogów tematycznych, podglądanie pracy FW, zapoznawanie się z nowymi technologiami. To wszystko jest dostępne na wyciągnięcie ręki i szczerze mówiąc bardzo dobrze m.in z tego względu że na polskim prawdziwych fachowców jest niezwykle mało! Dobry programista, który wiele nauczył się sam jest prawdziwym klejnotem technologicznym. Oczywiście "wiele nauczył sie sam" nie znaczy, że przeczytal manuala PHP, wkuł na pamięć i gra. Tu chodzi o szerszy obszar wiedzy i ogólny skill w programowaniu nie tylko w jednym języku. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 16:48 |