Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Odbywanie praktyk bezpłatnych
lDoran

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Chciałbym poznać wasze opinie na temat odbywania praktyk bezpłatnych. Mieszka w mieście ok. 150 tyś mieszkańców, w którym są dwie firmy zajmujące się webdeveloperką. Każda z tych firm wymaga znajomości jednego frameworka, js, jq. Zdaję sobie sprawę, że nie mam z czym na razie startować na stanowisko programisty, ponieważ znam tylko php i mysql.
Więc nasuwa mi się pytanie, czy gdyby udało mi się zorganizować takie praktyki to będzie to brane w przyszłości pod uwagę jako doświadczenie zawodowe. Jak wygląda odbywanie takich praktyk i czy w firmach później istnieje możliwość zatrudnienia?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
wookieb

Grupa: Moderatorzy

W podanych wyżej językach również. Ale praca na takim stanowisku jest zdecydowanie lepsza ze względu na ilość programistów. Oczywiście udowadnianie sobie tego nawzajem nie miałoby sensu ale warto mieć to na uwadze. Po paru latach w php i spojrzeniu jak wiele innych poważnych oprogramowań nie robi się już w PHP już coś znaczy. Napomnę jeszcze, że jeżeli wchodzi jakaś nowa technologia, oprogramowanie do web-u to pierwsze sterowniki do nich są właśnie na Python-a, Ruby, Java, C# a do php nie zawsze albo trzeba się posiłkować (często śmieciami) z github-a.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 5.10.2025 - 15:51