![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, szukam funkcji lub wskazówek jak napisać API wyszukujące w sieci grafikę na podstawie słów kluczowych. Np podaje słowa kluczowe, samochód, opel, astra i zwraca link do zdjęcia samochodu. Wiecie może czy jakaś wyszukiwarka udostępnia takie api a może macie już gotowe rozwiązanie? Pozdrawiam
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak chodzi o flickr to mogę Ci zapodać mój kod javascriptowy (wymaga jquery):
Zamiast "twojApiKey" musisz podać swój api key, który za darmo zdobywasz na flickru Zamiast "czegoChceszSzukac" daj słowa kluczowe do wyszukania Nie wiem czy warto się bawić w php - wysyłanie żądań do api flickra trochę trwa (nawet czasem do 2 sek) więc ajax wydaje się lepszy. No ale jak koniecznie chcesz to http://phpflickr.com/ A google image search w ogóle nie znam, ale google daje kupę wyników (poszukaj google image search api php) więc z pewnością znajdziesz jakąś prostą funkcję. Aczkolwiek nie jestem pewien czy w ogóle możesz z google api korzystać tak jak z flicr api (czyli wyświetlać obrazki sobie na stronce) Ten post edytował konrados 11.11.2010, 16:47:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 21:05 |