![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydzielone z: http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...st&p=803748 - DeyV
------------------------ nie mam jak zainstalowac, na płycie mam live bez żadnego serwera nic, a jak chce cos instalowac typu serwer etc to chce już zainstalowanego systemu PS. nie ma co juz kombinowac, pozostawię starą wersję co wysłałem juz jakis czas temu z tą moją funkcją, która w językach kompilowanych na pewno działałaby szybciej, ale php jest interpretowany i tutaj z tym jest różnie :/ Już jest północ to można pisać o zadaniach (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ten post edytował DeyV 4.11.2010, 08:55:00 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie sposób pomiaru zaproponowany w regulaminie jest niezbyt dobry. Zakładając, że kod będzie w stylu:
to: 1. Czas wykonania fork() z php zajmuje ponad 95% całości czasu! 2. Pomiar czasu jest obarczonym dużym błędem sięgającym 5% na moim systemie (Ubuntu 10.10, Core i5-720). 3. Przykładowo mój program wykonuje się w 12.8s a zwykły "Hello World" 12.4s. 4. Porównuję czas wykonania dwóch programów w którym każdy w środku ma pętlę 1000 razy to różnica między nimi wynosi 25%, tj. jeden 0.4s a drugi 0.5s. I teraz proponowanym sposobem pomiaru program pierwszy wykonuję się w czasie 12.8s a drugi 12.9s. Rożnica wynosi 0.75%! Ponadto pamiętajmy o punkcie drugim! Podsumowując, czas pierwszego programu mieści się w przedziale [12.5, 13.1], a drugiego [12.6, 13.2]. Więc który wygra? Mam nadzieję, że popełniłem błąd w tym wywodzie, bo jeśli nie, to Jury będzie wybierać najładniejszy kod i na nic zdadzą się nasze wyrafinowane optymalizacje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie sposób pomiaru zaproponowany w regulaminie jest niezbyt dobry. Zakładając, że kod będzie w stylu: Ok, ale jest napisane tylko, że będzie uruchamiany 1000 razy. Nic nie ma o tym JAK to będzie wykonane. Mogą użyć skryptu w Bash. Make. Rakefile. Cokolwiek innego... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 06:49 |