Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [CSS][PHP]Zastąpienie ramek i stale menu
123tomek

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Witam!
Potrzebuje szablonu który nie używa ramek ale pozwoli na to aby zarówno góra strony jak i panele boczne nie uciekały do góry podczas przewijania zawartości strony.
Czyli mniej więcej układ tradycyjny z górnym banerem strony, lewym panelem menu, prawym panelem dodatkowym i w środku zawartość strony ale tak wykonana że przy dużej ilości treści przewijał się tylko środek, natomiast boczne panele i górny baner pozostał na stałe na swoim miejscu.
Najlepiej gdyby to był czysty html, php i css.

Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
123tomek

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Może źle się wyraziłem. Bardziej niż gotowe rozwiązanie problemu potrzebna mi wskazówka jak taki efekt uzyskać. Gotowy szablon tylko ewentualnie jako przykładowe rozwiązanie.

Trochę testuje positon: fixed; ale rozwala mi się cały układ strony.

Strona ma być wyśrodkowana, o stalej szerokosci i składać się z elementów:
- warper jako głowna "kartka" z margin: 0 auto;
- header, navigation_left i navigation_right, footer - jako elementy z position: fixed czyli te elementy na stale na stronie
- wnetrze tej strony to content ktory ma sie przewijac

Obecnie ma efekt taki ze content przewija mi się ale wchodzi "pod" nagłowek (header) i wychodzi nad nim

Próbowałem dodać dodatkowy element blokowy jako tło dla content który także miałby position: fixed i dopiero w nim umieścić content ale cały układ mi się rozsypuje, content dalej wchodzi pod header i sam nie wiem już co od czego zależy.

Ten post edytował 123tomek 9.11.2010, 00:49:30
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 2.10.2025 - 21:06