![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!
Potrzebuje szablonu który nie używa ramek ale pozwoli na to aby zarówno góra strony jak i panele boczne nie uciekały do góry podczas przewijania zawartości strony. Czyli mniej więcej układ tradycyjny z górnym banerem strony, lewym panelem menu, prawym panelem dodatkowym i w środku zawartość strony ale tak wykonana że przy dużej ilości treści przewijał się tylko środek, natomiast boczne panele i górny baner pozostał na stałe na swoim miejscu. Najlepiej gdyby to był czysty html, php i css. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Może źle się wyraziłem. Bardziej niż gotowe rozwiązanie problemu potrzebna mi wskazówka jak taki efekt uzyskać. Gotowy szablon tylko ewentualnie jako przykładowe rozwiązanie.
Trochę testuje positon: fixed; ale rozwala mi się cały układ strony. Strona ma być wyśrodkowana, o stalej szerokosci i składać się z elementów: - warper jako głowna "kartka" z margin: 0 auto; - header, navigation_left i navigation_right, footer - jako elementy z position: fixed czyli te elementy na stale na stronie - wnetrze tej strony to content ktory ma sie przewijac Obecnie ma efekt taki ze content przewija mi się ale wchodzi "pod" nagłowek (header) i wychodzi nad nim Próbowałem dodać dodatkowy element blokowy jako tło dla content który także miałby position: fixed i dopiero w nim umieścić content ale cały układ mi się rozsypuje, content dalej wchodzi pod header i sam nie wiem już co od czego zależy. Ten post edytował 123tomek 9.11.2010, 00:49:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 21:06 |