![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 1 Dołączył: 8.09.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam (IMG:style_emoticons/default/sadsmiley02.gif) .
Czytam książkę PHP i MySQL - Vademecum profesjonalisty, jestem na 67 stronie. Czytałem dalej o tych instrukcjach warunkowych typu - if, else itd. ale zupełnie z tego nic nie rozumiem. Autor książki źle naucza PHP ! Ta książka jest beznadziejna. Ciągnie ten sam przykład już do strony 67 i mam w przetwarzanieformualrza.php aż 130 linijek ! To jest jakieś poj... Powinien każdy temat rozpoczynać nowym przykładem. Teraz pytanie do was, jak wyglądała wasza nauka PHP ? Czytaliście książkę czy kursy internetowe ? Można się uczyć z Manuala ? Bo nie wiem jak się uczyć PHP (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) . Na chwilę obecną mój kod wygląda tak (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) :
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 12 Dołączył: 16.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam Tobie książkę "PHP Praktyczne projekty". Uczę się z niej i jestem zadowolony. Trzeba mieć jakiś cel w programowaniu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Myslisz, ze zdanie matury rozszerzonej tez jest problemem? NIE! Nawet dla humanisty, po prostu trzeba sie przylozyc i powiedziec sobie "nie zrozumiem probuje dalej a nie sie poddaje" i ciagle sobie to powtarzac. Jezeli Ci sie nie chce to sie po prostu tego nie ucz bo to nie ma wogole sensu. Dla mnie dobrym przykladem jest jedna osoba (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Koles ktory w gimnazjum miał prawie 2 z matematyki w 3 klasie teraz ma 5 i jest najlepszy w klasie, przymierza sie do zdania matury rozszerzonej i ma duuze szanse. Poprostu - motywacja. Kolejnym dobrym przykladem jest (nie dziwic sie!) pan Pudzianowski - myslisz, ze on tak odrazu mial wszystko? Same sterydy nie wystarczaja, trzeba miec silna wole. Ja gdy 3 lata temu mialem zlamana noge przyrzeklem sobie, ze nie bede pic alkoholu - juz pol roku zmarnowalem sobie w lozku to po co kolejny dzien, do dzis NIE pije i NIE MAM ZAMIARU. Jeszcze raz: MOTYWACJA, MOTYWACJA i zeby nie brakowalo: motywacja (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) To tak na prawde jest glownym sposobem do dobrej nauki php. Przede mna jeszcze 510 stron z w/w lektury (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:38 |