![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Może mi ktoś powiedzieć co jest fajnego w iPhone? Bawię się tym ustrojstwem od kilku godzin i w czym niby to jest lepsze od noki czy androida? Kosztuje to nie wiadomo ile a nic nie wnosi nowego...
minusy: - działa mulasto - nie idzie tego podlączyc do kompa jako zwykly usb. Trza uzywac iTunes a że ja mam linuxa.... - i ogólnie minus (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) A taka nokia i jest dotykowa, i idzie podłączyc normalnie przez USB i ma wszystko co trzeba. Czy coś przeoczyłem przy iPhone? Jest coś co czyni ten telefon wyjątkowym? ps: może napiszę jeszcze do czego zmierzam: Ano dostałem iPhone. Na dniach będę brał abonament w play i mogę wziąść droższy z telefonem lub tańszy bez. Telefon to HTC z androidem no i się zastanawiam czy ten telefon mi potrzebny skoro mam iPhone. Jednak bawię się tym iPhonem i jest beznadziejny... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja jestem użytkownikiem IPhona od ~2 lat. W sumie to nie chciałem kupić IPhona, ale w tym zakresie cenowym (w moim abonamencie dostałem go za ~300-400zł) nie było nic co spełniałoby moje wymagania. A były to 2 kwestie:
- telefonowanie - wygodne korzystanie z www i poczty + wbudowane wifi Nie wiem jak to teraz wygląda, ale wtedy większość telefonów to była porażka jeśli chodzi o korzystanie z internetu. Ekrany bardzo słabo responsywne a do tego bardzo słaba czułość i mała ostrość obrazu. Ostatnio kupiłem żonie jakiegoś (taniego) LG z wifi i objawy dokładnie takie same, jej poprzednia nokia z ekranem dotykowym była jeszcze gorsza... Ogólnie jeśli chodzi o jakość wykonania ekranu, wygodę korzystania etc IPhone w swojej klasie cenowej rozkładał wszystko w około na łopatki... Ma też fajny imo kształt, który sprawia, że mimo sporych gabarytów można go spokojnie włożyć do kieszeni spodni czy marynarki. I na tym w zasadzie pozytywy się kończą. Podejście do oprogramowania telefonu ilość obostrzeń i inne tego typu kwestie sprawiła, że na Microsoft patrzę jak na amatorów w tej dziedzinie. Sama rejestracja telefonu aby z niego w ogóle można było korzystać... No bez jaj. Od początku czuję się jak kryminalista. Niby mam fajny telefon z 16gb pamięci, ale żeby móc połączyć się z nim przez ssh muszę złamać oprogramowanie albo kupować jakieś bezsensowne programy... Nie wiem jak to jest teraz, może już zmienili, ale zraziłem się do nich. Na dodatek nie mogę korzystać z większość funkcji telefonu przez kompa bo wymagają jakiegoś swojego durnego oprogramowania działającego tylko na windowsie. Niedługo będę pewnie wymieniał telefon i zrobię wszystko aby nie był to Iphone, mam tylko nadzieję, że już ktoś nauczył się robić takie ekrany dotykowe - bo jak pisałem to akurat wyszło im w tym telefonie genialnie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 09:25 |