![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Może mi ktoś powiedzieć co jest fajnego w iPhone? Bawię się tym ustrojstwem od kilku godzin i w czym niby to jest lepsze od noki czy androida? Kosztuje to nie wiadomo ile a nic nie wnosi nowego...
minusy: - działa mulasto - nie idzie tego podlączyc do kompa jako zwykly usb. Trza uzywac iTunes a że ja mam linuxa.... - i ogólnie minus (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) A taka nokia i jest dotykowa, i idzie podłączyc normalnie przez USB i ma wszystko co trzeba. Czy coś przeoczyłem przy iPhone? Jest coś co czyni ten telefon wyjątkowym? ps: może napiszę jeszcze do czego zmierzam: Ano dostałem iPhone. Na dniach będę brał abonament w play i mogę wziąść droższy z telefonem lub tańszy bez. Telefon to HTC z androidem no i się zastanawiam czy ten telefon mi potrzebny skoro mam iPhone. Jednak bawię się tym iPhonem i jest beznadziejny... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 8 Dołączył: 5.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Heh haterzy są gorsi niż fanboje. Osobiście wcześniejszych iphone'ow bym nie kupil, ale 4 bardzo chętnie. Ekran IPS, ponad 300 dpi, miodzio. Praktycznie nic mu już dziś nie brakuje w porównaniu do innych smartfonów. Między aplikacjami można się jak nabardziej przełączać http://www.apple.com/pl/iphone/features/multitasking.html. Mulenia nie widziałem już w 3GS, ale za długo się nie bawiłem. Zaraz się okarze, że Javowy Android czasem nie muli (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) +10 do lansu też jest ważne (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) I zaraz się dewotki odezwą, które by niby nie kupowały złotych zegarków jakby ich było stać. Rozmawiałem z jednym właścicielem Iphone (osoba >40 lat / nie geek) i była zachwycona. Wszsytko dla niej było proste i intuicyjne. Pytanie o innowacyjność apple jest trochę śmieszna patrząć na setki kopii iphonów, ipodow i innych ipadow. O upodabnianiu linuksów do mac osa nawet nie wspome.
Jeśli chodzi o aplikacje, to te tworzone hobbystycznie za free w 99% są gorsze od ich płatnych odpowiedników. Nie mówię tu o "darmowych" aplikacjach, bo wiele takich programów jest rozwijana przez firmy, które aktualnie płacą swoim programistom. Żeby nie robić offtopu, klient mający iphone jest lepszy (dla producentów) od klienta androidowego bo jest przyzwyczajony do płacenia (iTunes, sukces app store). To przyciąga poważne firmy do tworzenia oprogramowania. Tak samo jest przy Windows vs. Linuks, gdzie mamy totalną olewkę tego drugiego przez producentów softu. Minusem dla mnie jest to, że trzeba mieć Maca, żeby napisać jakąś aplikację. No i oczywiście cena w Polsce bo w USA było coś 199$ za 16GB i 299$ za 32GB u operatora. Ten post edytował Theqos 8.11.2010, 08:15:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.09.2025 - 17:35 |