![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Postanowiłem zrobić pierwszą stronę całkowicie samemu w php. Jednak nie mogę sobie poradzić z jedną rzeczą. Doszedłem do momentu gdzie zaincludowanie pliku z parametrem za pomocą js np.
Oczywiście nie jest to możliwe ,stąd moje pytanie jak można otrzymać ten efekt w inny sposób. za pomocą metody get wybieram id z bazy mysql
Widziałem w pewnym serwisie ,że webmaster użył ramki, jadnak ja potrzebuje to w js
Za pomoc z góry dziękuje (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif) Pozdrawiam, jasiek65 (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ten post edytował jasiek65 30.10.2010, 10:59:16 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wszystko ładnie pięknie ale trochu zboczyliście z prostego rozwiązania [potem możesz sobie poczytać np. o JSONP - gdzie nie chodzi o sam json a o załączanie danych]...
więc tak.... jeśli załączasz dynamicznie w zależności od warunków na stronie to znacznik script'u załącz do strony przez DOM - czyli tak jak miałeś przykład wyżej z obrazkiem... i adres sobie wstawisz jaki chcesz.... a jeśli id jest przypisane użytkownikowi to niech oni sobie na sztywno wpiszą w kodzie html'a ten script.... <script language="javascript" type="text/javascript" src="/plik.php?x=id_forma_usera">... i dalej zawartość tego skriptu jest dosyć ważna gdyż... jeśli funkcje do obsługi tej zawartości miałeś zawarte już wcześniej na stronie to w skrypcie tym musi być wywołanie tejże funkcji z parametrem - a jeśli nie masz zdefiniowanych funkcji to w tym pliku php musisz też je zawrzeć do zdekodowania... najprościej dla przypadku gdy funkcje masz już zawarte na stronie to przykładowa zawartość skryptu który generujesz w php: Kod obslugaOdpowiedziSkryptuPhp('tutaj jest ciąg tekstowy co Cię interesuje lub obiekt json') i najporosciej dla Ciebie będzie gdy przekażesz to jako tekst i chyba jako html'a gdzie potem dasz innerHTML w odpowiednie miejsce o określonym id... ale jako, że w html'u mogą być i pojedyncze i podwójne apostrofy to nie bardzo wiadomo jakim apostrofem objąć parametr funkcji.... ależ wiadomo... po prostu zakoduj html'a do jakiejś postaci bez apostrofów, po czym po stronie js go zdekodujesz.... po prostu w skrypcie php musisz generować poprawny javascript!!!! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 18:44 |