![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki problem... Stworzyłem strone we flashu, każda podstrona we flashu wczytuje zawartość plików .txt Aby zarządzać treścią w prosty sposób dany plik .txt (np. aktualnosci.txt) edytuje poprzez "panel administracyjny" - troche to za duzo powiedziane:P Dane z pliku przesyłam do formularza, w którym edytuje treść za pomocą TinyMCE a następnie zapisuje.
Samo wczytywanie, edycja i (prawie) zapis działa... Prawie dlatego, że dane (kod thml) ktory wygeneruje TinyMCE po przesłaniu do .txt źle się zapisują. Podczas edycji w TinyMCE oglądając podgląd kodu html jest np: Natomiast po zapisaniu do .txt jest: pojawiają się "\" - tego niestety Flash nie odczyta... Nie znam PHP zbyt dobrze, ale zapewne problem jest z formularzem i zapisem - ktoś może ma jakieś pomysły?? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Kolejny problem to już sam TinyMCE, jak widać w zamieszczonym kodzie html, TinyMCE daje <strony> zamiast <b> - z Tym flash sobie również nie radzi... Czy da się to jakoś zmienić w samym TinyMCE - ustawienia czy cos? Bo można oczywiście przelecieć foreachem 2x przez caly kod html i pozamieniac <strong> na <b> oraz </strong> na </b> - przy krótkim teksie ok, ale przy powiedzmy 2000 słow(?). Będę wdzieczny za pomoc, pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak chodzi o to dodawanie slashy to być moze masz włączone magic_quotes_gpc - w takim razie możesz użyć funk.
Cytat TinyMCE daje <strony> zamiast <b> Z pewnością gdzieś w kodzie TinyMCE możesz to zmienić, a jak nie to nie wiem czemu mówisz o jakimś foreach, jest przecież Ten post edytował konrados 7.11.2010, 16:43:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:31 |