![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki problem w swoim portalu mam dwa typy użytkowników administratora i zwykłego usera. W tabeli z ich danymi stworzyłem kolumne o nazwie status w której adminom przypisuje 1 a userom 2. I teraz moje pytanie jak najlatwiej zrobić, żeby po zalogowaniu się admina pojawiało sie menu przeznaczone dla niego, inne dla usera. Pierwsza sprawa to jak rozwiązać połączenie php z html. Myślałem o jakimś case dla 2 przypadków albo poprostu if dla jednego lub drugiego. I jak po zalogowaniu pamiętać status użytkownika jakieś zapytanie do bazy zrobic? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok zrobiłem tak jak napisałeś i menu się tworzy, ale w dalszym ciągu mam pytania
Na początku to co napisał john zmieniłem nieco ponieważ zawsze występował by warunek else dla niezalogowanego użytkownika dlatego cos takiego napisałem
Myślę, że powinno to tak działać. A teraz najważniejsze jak się dobrać do tego statusu kiedy użytkownik jest zalogowany? jakieś zapytanie do bazy? a może jakoś inaczej? Czy dobrze robię mieszając php z html w taki sposób jak w skrypcie poniżej?
Ten post edytował kubagogo 7.11.2010, 15:58:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 18:57 |