![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak w temacie, a konkretnie jak ustawić konta użytkowników i odpowiadające im katalogi ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 36 Dołączył: 8.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja mam proftpd, konfiguracja raczej jest taka sama
Kod <Anonymous /var/www/localhost/htdocs> User nazwa_uzytkownika // do zmiany Group grupa_uzytkownika //u mnie grupa_uzytkownika = nazwe_uzytkownika AnonRequirePassword on RequireValidShell off DisplayLogin welcome.msg GroupOwner grupa_uzytkownika // do zmiany HideNoAccess on MaxClients 10 "Za duzo chetnych. Zapraszam innym razem" MaxClientsPerHost 5 "Przystopuj! Za duzo poloczen z jednego IP." <Limit LOGIN> Order allow,deny Allow from All </Limit> <Directory /var/www/localhost/htdocs> <Limit WRITE READ DIRS LIST STOR MKD DELE PWD TYPE> AllowAll #</Limit> #<Limit RMD> # DenyAll IgnoreHidden on </Limit> </Directory> </Anonymous> DefaultRoot /var/www/localhost/htdocs nazwa_uzytkownika // do zmiany przy czym folder htdocs musi mieć jako ownera/grupe nazwa_uzytkownika/grupa_uzytkownika Ten post edytował *OuTSideR* 7.11.2010, 10:50:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 10:03 |