Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Head First czy Praktyczne projekty ?
f(x)

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Zastanawiam się jaka książkę zakupić. Miałem styczność z programowaniem już w html. Chce robić różnorodne projekty w trakcie nauki PHP a nie pracować na tym samym przykładzie cały czas.

a ) Head First PHP & MySQL. Edycja polska (Rusz głową!)
B ) PHP. Praktyczne projekty

Ten post edytował f(x) 2.11.2010, 22:31:18
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
f(x)

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Mam dosyć tej książki, Vademecum Profesjonalisty 3. Tak jak Symfonia C++ jest beznadziejna !

Nie kupujcie jej. Nie wyciągniecie żadnych umiejętności. Wszystko to czysta teoria. Pod koniec jednego rozdziału autor sobie jaja robi. Leci cały czas opisując wszystko bez przykładów. To tak jakbyście nauczyli się 20 wzorów z fizyki i powiedzieli, ze umiecie 20 takich zagadnień.

"Funkcja ta posiada następujący prototyp". Tak, tylko aby zrozumieć ten prototyp ( co wykorzystuje większą widzę o PHP ) trzeba zasięgnąć do dalszych rozdziałów. Funkcje i obiektowe są nie najgrosze (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .

Podsumowując. Książki nie polecam dla osób zaczynając naukę PHP i chcących napisać szybko coś.
W tym wypadku polecam - Praktyczne projekty PHP.

W tym wypadku zwracam się do was.
Mam dylemat co do kolejności zagadnień. Najlepiej opanować tak jak jest w Manualu PHP czy jakoś inaczej ?

Zamierzam się uczyć na ćwiczeniach a nie przepisywaniu kodu od rozdziału do rozdziału (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ten post edytował f(x) 7.11.2010, 00:49:01
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 5.10.2025 - 11:16